Strona główna Tagi Optymalne spalanie

optymalne spalanie

Optymalne spalanie węgla i drewna. Oczyszczony piec i udrożniony komin z AnLen®

Problem z zabrudzeniem urządzeń produktami spalania mają posiadacze wszelkiego typu kotłów i pieców opalanych węglem. Poznaj przyczynę zabrudzeń i preparat AnLen®, który oczyszcza piec. Producenci kotłów i pieców prześcigają się w różnych konstrukcjach urządzeń, głównie dla podniesienia sprawności poprzez próbę ograniczenia zabrudzenia sadzą, smołą komór spalania i wymienników ciepła. Jednak mimo najnowocześniejszych rozwiązań problem zawsze wraca.  Jerzy Sznerski Stimbergstr. 209 D-45739 Oer-Erkenschwick tel. +49 2368 8987163 tel. +49 176 345 19447 e-mail: sznerski@sznerski.com www.anlen.pl Problem zabrudzeń jest niemożliwy do całkowitego rozwiązania na bazie zagadnień konstrukcyjnych. Po części wynika to z samych właściwości fizykochemicznych węgla. Bardzo często można zauważyć, że w dwóch sezonach grzewczych węgiel kupiony u tego samego dostawcy, wg dokumentów z tej samej kopalni i o tej samej kaloryczności potrafi spalać się zupełnie inaczej np. pierwszy raz dobrze, a drugim razem opornie. Biorąc pod uwagę wietrzenie węgla na hałdzie mamy również do czynienie z dwoma różnymi paliwami, węgiel zaraz po wydobyciu ma inne parametry niż węgiel np. 3...

Rewolucja w grilowaniu! Wspaniałe efekty z AnLen® dodanym do grila

Zastosowanie AnLen®, aktywatora spalania drewna i węgli, nie zna granic. Po sezonie grzewczym nastał sezon grillowy i tutaj AnLen® odcisnął swoje wspaniałe piętno. W czasie grillowania każdy kucharz spotyka się z problemem spalania na powierzchni rozżarzonych węgli kapiącego z rusztu tłuszczu. Nagle cały grill potrafi stanąć w płomieniach, a pieczone potrawy za zwyczaj ulegają gwałtownemu przypaleniu. Problem doskonale rozwiązuje AnLen®. Po posypaniu węgla aktywatorem paliwo żarzy się równomiernie dając wysoką temperaturę, a spadający na powierzchnię żaru tłuszcz nie zapala się. Nie ma potrzeby dyżurowania z butelką wody, którą gasimy szalejące płomienie. Na załączonym filmie wyraźnie widać jak tłuszcz spada na żar powodując w skrajnym przypadku pojawienie się drobnego płomyczka, który po chwili gaśnie. Najczęściej słychać tylko lekkie syknięcie i pojawia się delikatny obłoczek dymu. My już wiemy jak AnLen® dobrze wpływa na grilowanie. Teraz czas na Ciebie! Pozdrawiamy i do następnego grillowania! źródło: www.anlen.pl

Pozostań z nami

Śledź najlepsze artykuły z ciekawymi infografikami razem z naszym portalem - inspirujące wywiady, opinie, myśli i historie. Zacznij zmieniać swoje życie już dziś!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!