piątek, 26 kwietnia, 2024

Jedzenie robaków. Proponują nam jadać robaki z pasożytami i toksynami?

Share

Polecamy zapoznać się z bardzo ciekawym materiałem dotyczącym dopuszczenia robaków do spożycia w UE. – mówiąc dosadnie proponują jedzenie robaków.

Autor porusza ciekawe zagadnienie. Chodzi o brak jakichkolwiek badań dotyczących wpływu robakowej diety na ludzki organizm. Zauważa, że w koloniach owadów bardzo łatwo namnażają się patogeny, a owady jako takie kumulują substancje szkodliwe. Nikt też nie wie jaki jest wpływ chityny, z której zbudowane są ciała owadów na ludzki organizm.

śmiać się czy płakać

Youtuber „Dziki trener” chyba najśmieszniej przedstawił prepozycję zjadania robactwa, przy okazji rozwijając temat kolejnej „miny” dla ludzkości, czyli tzw. śladu węglowego

Czytaj więcej

Komentarze

1 KOMENTARZ

  1. Wydano już pozwolenie producentom na dodawanie owadów do wszelkich produktów spożywczych.
    Teraz moi drodzy jesteśmy zobowiązani do czytania składów produktów. Zobowiązali producentów do napisania, co tam zostało dodane, ale niestety będzie po łacinie.
    PAMIĘTAJ, KIEDY PATRZYSZ NA SKŁAD PRODUKTU :
    ‼ 1. Żółte robaki mączne – Tenebrio molitor.
    (Powszechnie nazywane mącznikami, żółtymi mącznikami, wełnowcami, ciemniejącymi chrząszczami )
    ‼ 2. Karaluchy – Blattodea.
    ‼ 3. Konik polny domowy – Acheta domesticus.
    ‼ 4. Szarańcza wędrowna – Locusta migratoria..
    ‼ 5. Robaki Buffalo – Alphitobius diaperinus.
    Bardzo dużo pasożytniczej flory dadzą nam te owady.
    Chityna jest twardą zewnętrzną osłoną owadów, które niszczą narządy wewnętrzne i powodują choroby , takie jak :
    1. DYCHAWICA.
    2. ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY.
    3. RAK.
    4. TOCZEŃ UKŁADOWY.
    Owady są rezerwuarem flory pasożytniczej i patogennej, która poraża narządy człowieka. Nie można pozbyć się tych pasożytów z organizmu.
    Jeśli patrzysz na składy produktów , przeczytaj :
    E -120-karmin (czerwony barwnik) to mieszanka robaków cachinel.
    E – 904- SZELAK . Jest to produkt odpadowy robaków. Robaki żyją w krajach subtropikalnych.
    Kochani ‼️‼️ jak się kupuje produkty, to trzeba czytać treść.
    Owady są obecnie dodawane do wyrobów cukierniczych, piekarniczych, makaronów, wyrobów ciastkarskich i napojów.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Nowości